Островот Дип Сон Слободно ќе можете да одите по таа патека и да ја гледате чистата сина вода или рибниците како пливаат без никаква заштитна опрема. Островот Дип Сон припаѓа на заливот Ван Фонг, Кан Хоа, на околу 60 километри од градот На Транг. Се состои од 3 мали острови: Хон Бип, Хон Гиуа, Хон Дуок. Најистакната карактеристика на Дип Сон е речиси 1 километар долгиот песочен пат во средината на морето, кој ги поврзува островите. Посетителите можат лесно да одат од еден остров до друг и да ги искористат поживописните фотографии среде неизмерното сино море. Кога станува збор за Diep Son, многу луѓе веднаш помислуваат на уникатната подводна патека за пешачење. При плима, патот исчезнува оставајќи го само огромното море, но кога водата се повлекува, патеката што ги поврзува трите острови повторно се појавува. Се чини дека ова место сè уште го задржува дивиот карактер бидејќи туризмот не е многу експлоатиран, главно во спонтана форма на луѓе. Тоа е причината што ќе ја почувствувате многу свежата и кул атмосфера. Животот на островот е исто така многу едноставен и идиличен. За да го направат забавниот план поудобен, посетителите треба да патуваат на островот Диеп Сон во Нха Транг од декември до јуни, бидејќи ова е најидеалното време со суво, топло време и малку дожд. Мирното море го прави побрзо и поудобно за бродовите да се движат на островот, помагајќи да се ограничи ризикот од морска болест кај луѓето. Сепак, за оние на кои не им се допаѓа гужвата и вревата, сепак можете да направите обиколка на островот Диеп Сон Нха Транг во време со малку луѓе за да уживате во мирната, тивка и единствена атмосфера.

Hashtags: #ОстровотДипСон

Trip ideas

The recent travel-related discoveries that people have been sharing.