Док Лет Нха Транг или Док Лет се наоѓа во одделението Нин Хаи, градот Нин Хоа, Кан Хоа, околу 49 километри јужно од центарот на градот На Транг. Плажата Док Лет се издвојува со долгиот дел од бел песок и сини тополи кои го делат копното од морето. Doc Let Nha Trang е една од атрактивните дестинации на крајбрежниот град, поседува долго крајбрежје, ситен бел песок и чиста сина вода. Плажата Doc Let има големи и високи песочни падини кои се протегаат до морето. Исто така, поради опструкцијата на тие песочни падини, посетителите ќе почувствуваат дека секој чекор е забавен. Посетителите можат да изберат да патуваат до Doc Let Nha Trang, градот Nha Trang со авион или воз. Гостите резервираат билети за летови до аеродромот Кам Ран, а потоа изнајмуваат такси или мотор до Doc Let. Doc Let Beach има област каде што посетителите можат да кампуваат. Затоа, можете да подготвите шатор или да го изнајмите на лице место, да носите храна и пијалоци, да подготвите огревно дрво за ноќно кампување и да се потопите во милозвучната музика покрај треперливиот оган со вашите пријатели. Веднаш до Док Лет, се наоѓа рибарското село Ninh Thuy кое се наоѓа недалеку и е прилично позната туристичка дестинација на Nha Trang. Луѓето од рибарското село се многу пријателски расположени и пристапни. Овде посетителите ќе наидат на прекрасна мала селска капија обоена со розова лимета, рустикална, но многу посебна. Интересно искуство кога доаѓате во рибарското село Ninh Thuy е да учествувате во секојдневните активности на рибарите во рибарското село. Со оваа активност посетителите ќе разберат повеќе за животот на луѓето на дивиот остров.

Hashtags: #ДокторЛетБичКанХоа

Trip ideas

The recent travel-related discoveries that people have been sharing.