Благодарение на својата единствена убавина, Ген Ранг е рангиран како национален споменик од Министерството за култура и информации. Покрај ридот се наоѓа почивалиштето на поетот Хан Мак Ту - познат поет во виетнамското поетско село. Оттука, посетителите можат да го видат целиот исток од градот Куј Нхон и пошироко, полуостровот Фуонг Маи со лагуната Ти Наи како емотивна слика. Ген Ранг бил избран од кралот Бао Даи како одморалиште за кралското семејство во 1927 година. Следејќи го кривулестиот земјен пат покрај планината, посетителите ќе им се восхитуваат на скулптурите што Создателот ги подарил на Ген Ранг, како што е уникатна плажа со безброј камчиња кои се мазни како јајца покрај брановите. џин, место посветено на Нам Фуонг Хоанг Хау кога доаѓа овде да се опушти, па затоа се нарекува и плажа Хоанг Хау; е каменот Вонг Фу издлабен од бранови и морски ветришта како облик на жена што го чека својот сопруг; е серија карпи со ликот на моќен лав „нескротлив со годините“ пред ветерот и времето; Плажата Тиен Са е толку убава што е обоена со легенди.

Hashtags: #ГенРангТиенСа#КуиНхонСитиБинДин

Trip ideas

The recent travel-related discoveries that people have been sharing.